Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

ninjaone it branschen swe

Säkra ditt nätverk: Strategier för Att Upptäcka och Hantera Ohanterade Enheter

I den ständigt föränderliga världen av hybrida arbetsmiljöer står företag inför utmaningen att skydda sina organisationer mot ökad användning av “bring your own device” (BYOD) och andra nya enheter. Denna förändring, drivet av ökningen av distansarbete, markerar en av de mest betydande förändringarna i det övergripande cybersäkerhetslandskapet. Ohanterade distansenheter utgör en unik risk för dina klienter, med oupptäckta BYOD-enheter som har en 71% större risk att bli en del av en cyberintrång i genomsnitt.

Förstå Risken med Ohanterade Enheter

BYOD och distansarbete är inget nytt fenomen, men trenden mot mobilitet och Internet of Things (IoT) har introducerat en mängd ohanterbara enheter, vilket skapar en tydlig säkerhetsrisk. Enheter som smart belysning, Bluetooth-tangentbord, smart-TV, övervakningskameror, skrivare, nätverksswitchar och routrar saknar inbyggd säkerhet och utgör potentiella sårbarheter för hotaktörer som söker nätverkssvagheter.

Definition av Ohanterade Enheter

Ohanterade enheter definieras som IP-anslutna enheter utan installerad agent eller konfigurationslösning, vilket gör dem sårbara och i behov av skydd från en endpoint-agent. En Forrester-undersökning visade att 69% av de tillfrågade rapporterade att hälften eller fler av enheterna i deras nätverk antingen var ohanterade eller IoT-enheter utanför deras synlighet. Dessutom angav 26% att de hade tre gånger så många ohanterade enheter jämfört med hanterade enheter. Det understryker vikten av att adressera säkerhetsbekymmer kring enheter.

Upptäcka Ohanterade Enheter i Ditt Nätverk

Att hitta ohanterade enheter är en utmanande uppgift eftersom IT-partners inte kan förlita sig enbart på Active Directory för att visa dem. En manuell jämförelse av AD-data och nätverkshantering är tidskrävande och felbenägen. Vad IT-partners behöver är en lösning som automatiskt kan korrelera och deduplicera data för snabb problemåtgärd.

How to Discover Unmanaged Devices

Användning av Datakällor för Upptäckt av Ohanterade Enheter

Under den manuella sökningen efter ohanterade enheter krävs följande datakällor:

 • Data om nätverk/infrastruktur: Få insikt i alla enheter genom att få tillgång till nätverksinfrastrukturen.
 • Katalogtjänster: Använd tjänster som Active Directory eller Azure AD för användar- och enhetsautentisering.
 • Lösningar för Endpoint Management: Dra nytta av tjänster som SCCM och Jamf Pro.

Att Använda Microsoft Defender och NinjaOne för Säkerhet Kring Ohanterade Enheter

Microsoft Defender for Endpoint erbjuder en inbyggd funktion för att upptäcka och säkra ohanterade enheter och nätverksenhet. Dock har Microsofts lösningar begränsningar, och många IT-partners kräver en oberoende, plattformsoberoende lösning. NinjaOne förenklar processen genom att automatiskt identifiera och distribuera tillgångar via Microsoft Active Directory, vilket underlättar upptäckten av ohanterade enheter och SNMP-aktiverade enheter.

Hålla Ohanterade Enheter Borta från Nätverket

I en idealisk värld skulle det inte vara nödvändigt att hitta och hantera obehöriga enheter. Men nya enheter kommer ständigt in i nätverk. För att minska förekomsten av obehöriga och ohanterade enheter, överväg att implementera policys som:

 • Kräver att administratörer placerar nya enheter i önskad inventeringsstatus innan de läggs till.
 • Implementera loggning för att spåra obehöriga enheter, deras anslutningar och användarloggar för undersökningar och förebyggande åtgärder.
 • Genomföra anställd utbildning med konsekvenser för frekvent anslutning av obehöriga enheter.

Utmaningar och Lösningar för Ohanterade Enheter

Trots att ohanterade enheter innebär en inneboende säkerhetsrisk finns det flera faktorer som påverkar deras hotnivå. IT-leverantörer och organisationer bör vara medvetna om dessa utmaningar och vidta lämpliga åtgärder:

 • Underlåtenhet att genomföra riskbedömningar utgör en betydande utmaning. Flexibla och teknikoberoende verktyg för enhetsdetektering och hantering kan vara ovärderliga.
 • Vissa enheter har allvarliga säkerhetsproblem som kan vara svåra att hantera. Utvärdera IoT-verktyg och maskinvara för potentiella risker och säkerställ regelbundna programvaruuppdateringar.
 • Konfigurationsproblem har lett till många dataintrång. Ändra eller ta bort standardinloggningen för administratörer och hantera konfigurationsproblem för att minska riskerna.
 • Otillräcklig nätverkssegmentering kan tillåta hackare att utnyttja ohanterade enheter. Segmentera dessa enheter i egna nätverkssegment för att förbättra säkerheten.
 • Dålig förvaltning av tillgångar är grundläggande för cybersäkerheten. Identifiera alla enheter i nätverket, inklusive Wi-Fi- och Bluetooth-anslutna enheter.

Genom att adressera dessa utmaningar och implementera omfattande strategier kan organisationer förbättra sin cybersäkerhetsposition och säkerställa skyddet av sina nätverk mot hoten från

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

AI-renaissance: Frigör kraften som revolutionerar teknikbranschen

Nästa inlägg

Trend Micro lanserar marknadens första AI-drivna cybersäkerhetsassistent för säkerhetsteam.

Läs nästa
sv_SESvenska