Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

CV90MkIV

Clavister tilldelas 170 miljoner SEK kontrakt av BAE Systems Hägglunds för att leverera Cyber ​​Armor för CV90-plattformen

Clavister, ledande inom europeisk cybersäkerhet för verksamhetskritiska applikationer, meddelade idag att man har tilldelats ett kontrakt värt 170 miljoner kronor för att leverera BAE Systems Hägglunds Clavister Cyber ​​Armor-systemet för sin CV90-plattform, för två europeiska slutkunder.

Med det nya kontraktet, som tillkännagavs som i förhandlingsfas den 15 september 2023, upphandlar BAE Systems Hägglunds Clavister Cyber ​​Armour, ett integrerat försvarscybersäkerhetssystem, för CV90-plattformen, som ska användas i driftsättningar hos två europeiska slutkunder. Värdet på kontraktet är 170 miljoner kronor och kommer att genomföras under fem år efter att prototyp– och first-of-type-leveranser äger rum 2024.

BAE Systems Hägglunds, en del av BAE Systems – Europas största och världens tredje största försvarsentreprenör – designar och tillverkar CV90, en familj av infanteristridsfordon (IFV) rankad som de mest framgångsrika IFV:erna i Europa, med flera senaste stora kontraktsvinster. Den senaste versionen av CV90 är en mycket digitaliserad plattform, där avancerat cyberskydd är en betydande förmåga att skydda fordonet och dess besättning från sofistikerade cyberattacker och säkerställa fortsatt drift på slagfältet.

Clavister Cyber Armour system for its CV90 platform

Det nya kontraktet mellan Clavister och BAE Systems Hägglunds består av utveckling av en utökad och uppgraderad produkt, serieleveranser av den produkten samt professionella tjänster för att stödja BAE Systems Hägglunds med design, integration och validering av lösningen.

Den uppgraderade produkten är en kraftfull säkerhetsgateway av militär kvalitet, som är designad för att utgöra en integrerad del av elektronik- och kommunikationsarkitekturen i högt digitaliserade försvarsplattformar. Jämfört med befintliga produkter i Cyber ​​Armour-produktfamiljen erbjuder den nya produkten fler anslutningsmöjligheter, bättre servicebarhet på fältet samt ett högre förhållande mellan prestanda och kostnad. Utvecklingen av den nya Cyber ​​Armour-produkten har nyligen påbörjats och kommer att vara klar för leveranser under 2024. Serieleveranserna av produkten startar 2025 och fortsätter under en period av fem år.

b5d1d777eff82f76565c4f0967701682
BAE Systems Hägglunds AB CV90

John Vestberg, VD för Clavister: “Vi är glada över att avsluta denna stora milstolpe i vår långa relation med BAE Systems Hägglunds. CV90 är ett otroligt kraftfullt fordon som bevisar sin överlägsenhet om och om igen. Vi är stolta över att vara en del av denna framgångsresa och glada över att se att marknaden fortsätter att utvecklas med fler och fler nationer som antar en modern cyberförsvarsstrategi”.

Om Clavister

Clavister är ett specialiserat svenskt cybersäkerhetsföretag som skyddar kunder med verksamhetskritiska applikationer i mer än två decennier. Grundat och med huvudkontor i Örnsköldsvik, Sverige, var Clavister pionjär med en av de första brandväggarna och fortsätter att bygga robusta och anpassningsbara cybersäkerhetslösningar sedan dess. Genom att stärka ett växande ekosystem av partners och återförsäljare betjänar vi kunder i mer än 100 länder med implementeringar inom den offentliga sektorn, energi-, telekom- och försvarssektorerna.

Aktien, Clavister Holding AB, är noterad på Nasdaq First North Growth Market. FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Advisor.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Förhöj ditt spelande med bättre lagring

Nästa inlägg

Samsung Europe samarbetar med Activision Blizzard EMEA i kampanjen Embrace Your Game

Läs nästa
sv_SESvenska