Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

T.Loop stockholm

T.Loop förvärvar datacenter i hjärtat av Stockholm för att stärka sin närvaro på marknaden

T.Loop har nyligen förvärvat ett imponerande datacenter med hög säkerhetsnivå, som omfattar en imponerande yta om 800 kvadratmeter i centrala Stockholm. Den här strategiska investeringen är en central del av T.Loops övergripande expansionsstrategi och markerar en betydande milstolpe för företaget. Planen är att transformera den befintliga anläggningen till ett toppmodernt Data Energy Center under 2024.

Mathias Lindqvist, Chief Engineer och en av grundarna till T.Loop, betonar vikten av att förvärva befintliga datacenter och ser enorm potential i den aktuella anläggningen. Lindqvist förklarar att företaget kommer att dra nytta av den befintliga infrastrukturen för att snabbt kunna erbjuda colocationtjänster till sina kunder. Dessutom ser man möjligheter att återvinna och effektivt använda all värme som genereras i datacentret. Detta innebär att man inte bara fokuserar på att tillhandahålla avancerade teknologitjänster utan även på att göra hållbara och miljövänliga val.

Genom detta förvärv utökar T.Loop betydligt sin datakapacitet, vilket är helt i linje med företagets ambitiösa tillväxtplan. Tidigare i december invigde bolaget sitt första Data Energy Center® i norra Stockholm. Det unika konceptet bakom T.Loops Data Energy Center® involverar innovativ vätskebaserad kylning av servrarna. Dessutom används den genererade restvärmen inte bara för att värma upp den omedelbara byggnaden där datahallen är lokaliserad, utan det finns även möjlighet att direkt återföra värmen till fjärrvärmenätet.

T.Loop sthml mathias lindqvist
Mathias Lindqvist, Chief Engineer och en av T.Loops grundare

Det framgår tydligt att T.Loop strävar efter att snabbt göra sina Data Energy Center® klimatpositiva. Genom att bygga dem i befintliga byggnader och ersätta den tidigare uppvärmningen av fastigheten med restvärme från servrarna, minimerar företaget sin klimatpåverkan. Vid förvärv av äldre datacenter prioriterar T.Loop återanvändning av befintlig infrastruktur för att ytterligare minska klimatpåverkan utan att kompromissa med tjänsternas kvalitet.

Cecilia Hjertzell, hållbarhetschef på T.Loop, delar insikter om företagets övergripande hållbarhetsstrategi. Hon poängterar vikten av en cirkulär affärsmodell som strävar efter att maximera resursutnyttjandet på alla nivåer. Genom att etablera Data Energy Center® i befintliga byggnader och effektivt återvinna restvärmen tar T.Loop stora steg för att minimera sin klimatpåverkan. Företagets ambition sträcker sig bortom det nuvarande och innebär kontinuerlig utveckling av konceptet för att säkerställa minimal klimatpåverkan inom scope 1-3. Med en ökad medvetenhet om IT:ns klimatbelastning hos många kunder strävar T.Loop efter att hjälpa dem att driva sin digitalisering samtidigt som de aktivt minskar sina totala CO2-utsläpp.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Advenicas VD deltar på Folk och Försvars Rikskonferens 2024

Nästa inlägg

Raderad skadlig kod gör comeback – detta är de vanligaste skadliga koderna i december 2023

Läs nästa
sv_SESvenska