Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

trend micro ai

Trend Micro lanserar marknadens första AI-drivna cybersäkerhetsassistent för säkerhetsteam.

Trend Micro presenterar idag Trend Companion ett nytt verktyg baserat på generativ AI. Cybersäkerhetsassistenten är skapad för att öka produktivitet och strömlinjeforma säkerhetsanalytikers arbetsflöde.

Många säkerhetsteam har problem med den enorma mängd komplex information och data de möts av

Vårt svar på detta är Trend Companion som är ett AI-verktyg byggt för att minimera komplexitet och accelerera säkerhetsoperationer, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro. Verktyget exemplifierar den transformativa kraft som vår industriledande plattform är byggd på. Medan andra är långsamma på att förverkliga satsningar har vi investerat i att ta detta till marknaden snabbt och med hög kvalité.

Trend Companion kan potentiellt minska tiden som läggs på att hantera riskbedömningar och hotutredningar med 50 procent. Mycket tack vare dess lättmanövrerade gränssnitt som:

  • Förklarar och kontextualiserar varningar
  • Rekommenderar skräddarsydda responsaktioner
  • Avkodar och förklarar komplexa skripts och kommandordrader
  • Hjälper analytiker att utveckla och utföra sofistikerade hotsökningsfrågor
  • Hjälper incidentsvarare att utveckla OSQuery-frågor i modulen IR och Forensics

Analytiker förutspår att det framöver kommer finnas inbäddad generativ AI i alla stora säkerhetsprodukter, men Trend är nu ledande inom området. Attackvarningar i Trend Vision One är modelldrivna för att snabbt kunna utvecklas utefter det konstant föränderliga landskapet. AI är dock inte tillräckligt för att säkerhetsteamen ska kunna arbeta med maximal effektivitet, utan de data AI bygger på är avgörande. Detta är värdet av Trends globala hotforskningsteam och Zero Day Initiative – världens största leverantörs-agnostiska bug-bounty-program.

Kombinationen av adaptiva, modelldrivna hotvarningar i Trend Vision One och Companions GenAI-funktioner kan påskynda svarstiderna med 30 procent, minska incidentrapporteringen med upp till två timmar per rapport och driva en mer fullständig attackbegränsning.

Trend Companion hjälper till att minimera intrångsmöjligheterna innan de aktualiseras.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Säkra ditt nätverk: Strategier för Att Upptäcka och Hantera Ohanterade Enheter

Nästa inlägg

DreamHack kommer till Stockholm – blir den största festivalen någonsin

Läs nästa
sv_SESvenska