Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

no feature the champion maker 537372473

Förhöj ditt spelande med bättre lagring

Lagring är mycket mer än bara hur mycket utrymme du har, och SSD-teknologin har gjort lagring till en av de mest avgörande komponenterna för din spelupplevelse. Samspelet mellan bra lagring och en bra spelupplevelse är viktigare än vad många kan tro.

– En snabbare SSD ger dig både snabbare filöverföringar och inläsning av spel, medan en större SSD gör att du kan behålla alla dina sparade höjdpunkter utan att behöva radera dem för att ge plats åt nya spel-installationer. Den inverkan som bra lagring har på din spelupplevelse ska inte underskattas, säger Jani Laaksonen, lagringsexpert och produktchef på Samsung i Norden.

Samtidigt gynnas inte alla typer av spel fullt ut av en SSD. Spel som gynnas mest av en solid state-enhet (SSD) är de som ofta kräver snabb inläsning av data och har omfattande spelvärldar eller mycket detaljerade omgivningar inom spelet.

Exempel på spel som gynnas av en SSD är:

Spel med mindre detaljerad grafik eller som har lägre behov av kontinuerlig dataladdning gynnas generellt sett mindre av en SSD.

Dessa spel kan vara 2D– eller indie-spel med enklare grafik och mindre omfattande miljöer eller världar som inte kräver de snabba laddningstiderna som en SSD erbjuder. Äldre spel som inte utvecklats för att dra nytta av snabbare laddningsteknik kommer heller inte att se en lika signifikant prestandaförbättring med en SSD. Detta gäller även för online multiplayer-spel, där prestanda mer beror på nätverksanslutningen än på hårddiskens hastighet.

Odyssey OLED G9 2 inarticle
Odyssey OLED-G9

Snabbt spelande – inte bara för PC

En snabb SSD har blivit ett nödvändigt tillbehör, inte bara för en PC, utan även för din spelkonsol. Numera fyller spelen snabbt upp det inbyggda lagringsutrymmet som finns på spelkonsoler. Med en SSD från Samsungs 990 Pro-serie kan du utöka lagringskapaciteten med så mycket som 4TB utan att kompromissa med prestandan.

Med en av de snabbaste random read hastigheterna bland PCIe 4.0 SSD:er på marknaden[1] minskar 990 Pro-serien avsevärt risken för avbrott under spelet och accelererar inläsningen av högkvalitativt innehåll. För avancerade spel som stödjer den senaste laddningstekniken kan 990 Pro-serien också hjälpa till att minska fördröjningen.

Med konkurrenskraftig hastighet och ökad energieffektivitet [2] är 990 Pro-serien optimerad för att hantera massiva datavolymer, vilket gör den till en idealisk SSD för dagens stationära datorer, laptops, spelkonsoler och datasystem.

– Dagens spelare behöver SSD:er med hög kapacitet och prestanda, och Samsungs SSD 990 Pro-serie är den perfekta lagringslösningen för att möta deras behov, avslutar Jani Laaksonen, lagringsexpert och produktchef på Samsung i Norden.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Nya Galaxy Book4-serien: Den smartaste och kraftfullaste Galaxy Book hittills

Nästa inlägg

Clavister tilldelas 170 miljoner SEK kontrakt av BAE Systems Hägglunds för att leverera Cyber ​​Armor för CV90-plattformen

Läs nästa
sv_SESvenska