Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

bbtech press it branschen

byBrick expanderar: Förvärv och satsning på specialiserade techbolag i Stockholm

IT-bolaget byBrick tänker nytt i Stockholm och samlar sina specialistkonsulter i det nya bolaget byBrick Tech. Samtidigt sjösätts en ny affärsstrategi i syfte att erbjuda bättre utvecklingsmöjligheter och sammanhang för tekniska experter, och därigenom bli en ännu starkare leverantör av de mest utmanande utvecklingsuppdragen.

Systemutvecklingspartner med flera techbolag på sin kundlista

Förra våren förvärvade byBrick Axakon Consulting, en systemutvecklingspartner med många techbolag på sin kundlista. Bolaget har med sin spetskompetens inom JavaScript, modern .NET-utveckling och AI skapat ytterligare bredd i byBricks konsultleverans. Nu förvärvas CC Tech Consulting, som tillsammans med byBrick Axakon och byBrick Development utgör fundamentet för den nya konstellationen. Emil Grönvall, tidigare vd för byBrick Axakon, blir ledare för även denna satsning.

– Det är svårt att växa som konsultverksamhet utan att tumma på kulturen och oberoendet. Med vår nya modell centraliserar vi stödfunktionerna i Stockholm och låter våra specialistbolag fokusera helhjärtat på att bygga stark kompetens, kultur och kunskapsspridning. Vi har skissat på det här sedan många år tillbaka, så det känns jättekul att nu äntligen få chansen att göra verklighet av konceptet, säger Emil Grönvall.

byBrick – Vi frigor potentialen i din verksamhet it branschen
byBrick – Vi frigor potentialen i din verksamhet it branschen

Initialt etableras två specialistbolag under byBrick Techs tak. Lars Svensson från CC Tech kommer att driva affärsområden inriktade på .NET och Microsoftteknik och Martin Taillefer får ansvar för bolaget med JavaScript-specialister.

Som CTO på Axakon har Martin haft en nyckelroll de senaste 5 åren. Men Martin är i grunden en entreprenörssjäl som tidigare startat flera bolag och haft ledande positioner i startups.

– Jag är tacksam för den här satsningen från byBrick som ger oss möjligheten att ytterligare stärka vår tekniska spetskompetens och samtidigt ta oss an omfattande projekt. Det här draget ligger helt rätt i tiden där vi är ser att allt fler nöjda kunder vill ge oss helhetsansvaret för projekt, säger Martin Taillefer.

Lars Svensson grundade CC Tech Consulting tillsammans med Patrik Nyman så sent som förra året. Innan dess kommer han främst från en bakgrund i större organisationer. Bland annat med ledande roller på Sogeti och SEB IT, men har också verkat inom startupvärlden både som grundare och ledare.

– Jag ser det här som en möjlighet att fortsätta den resa som jag och Patrik påbörjat, men i ett större och roligare sammanhang! Det är ett otroligt kompetent team vi har, och vi är övertygade om att vi genom denna satsning kommer att kunna leverera ännu vassare kompetens åt våra kunder, ta oss an större projekt och framför allt skapa mer värde, avslutar Lars Svensson.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Trend Micro upptäckte en sårbarhet som påverkar miljontals användare, med skyddade kunder

Nästa inlägg

Sigma Technology och Lingon Certificates samarbetar inför initiativet med Digitala Produktpass

Läs nästa
sv_SESvenska