Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Amazon startups

Amazon söker efter nystartade företag med enhörningspotential för att hjälpa till att lösa världens mest utmanande hållbarhetsfrågor

Ansökningar är nu öppna för Amazon Sustainability Accelerator för att hjälpa entreprenörer att skala sina företag.

Amazon Sustainability Accelerator öppnar för ansökningar från Europas ledande nystartade företag idag. Nu på sitt tredje år kommer årets Accelerator att köras i samarbete med EIT Climate-KIC, Europas ledande klimatinnovationsbyrå, och innovationsstrategikonsulterna Founders Intelligence , en del av Accenture. Den utökade Acceleratorn välkomnar applikationer från nystartade klimatteknologiska företag som är fokuserade på att bygga företag i en av fyra kategorier: konsumentprodukter, cirkulär ekonomi, energi i byggnader och förpackningar – en återspegling av det växande hållbara nystartsekosystemet.

Amazon Sustainability Accelerator utrustar entreprenörer med färdigheter och möjligheter att växa sin verksamhet och påverka miljön positivt. Sedan lanseringen 2022 har Acceleratorn stöttat mer än 25 nystartade företag i Storbritannien och Europa, gett över 1 miljon USD i anslag och krediter, och hjälpt dessa företag att öka försäljningen med 700 % och hittills samla in över 18,7 miljoner euro.

Amazon Sustainability Accelerator är öppen för följande:

  • Konsumentprodukter: Nystartade företag i ett tidigt skede som utvecklar hållbara och innovativa fysiska konsumentprodukter som nyligen har lanserats eller är på väg att gå till marknaden.
  • Cirkulär ekonomi: Nystartade företag som bygger lösningar som förlänger produkternas livslängd genom omvänd logistik, reparationsmöjligheter tillgängliga för slutanvändare och mer.
  • Energi i byggnader: Nystartade företag fokuserade på att hjälpa byggnader att minska koldioxiden genom AI och banbrytande material.
  • Förpackning: Nystartade företag som skapar innovativa förpackningsmaterial, återanvändbar systemteknik med slutna kretsar och mer.

Sista ansökningsdag för den första kohorten med fokus på cirkulär ekonomi, energi i byggnader och förpackningar är 5 th april 2024 och framgångsrika sökande kommer att tillkännages under våren. Deadline för den andra kohorten fokuserad på konsumentprodukter är 31 st Juli 2024, med framgångsrika sökande tillkännages under hösten.

Nystartade företag kan ansöka online från och med idag i Storbritannien , Spanien , Tyskland , Italien , Frankrike och Nederländerna .

Framgångsberättelser från tidigare Accelerator-deltagare

Suri , ett brittiskt företag för hållbara tandborstar, siktar på att ta itu med plastföroreningar, med över fyra miljarder tandborstar som slängs varje år. Uppstarten var fortfarande i konceptstadiet när de gick med i Amazon Sustainability Accelerator, vilket gjorde det möjligt för dem att “öka vår bruttointäkt till över 10 miljoner pund under de senaste 12 månaderna och gav oss oöverträffad tillgång till resurser och expertis”, enligt Mark Rushmore, medgrundare.

gyve-safavi-mike-peters-mark-rushmore-and-harry-brannan-suri.jpg
Gyve Safavi, Mike Peters, Mark Rushmore och Harry Brannan, medgrundare på SURI

FUNQ’ , en tillverkare av naturlig superfruktsirap baserad i Tyskland och Spanien, som var i förproduktionsfasen innan sitt deltagande i Acceleratorn förra året, har nu sina siraper tillgängliga i 1 600 butiker i Tyskland och har samlat in över 2 miljoner euro i huvudstad. Grundaren Michael Schwarz sa: “Amazon Sustainability Accelerator 2023 har förvandlat FUNQ’ och drivit vår tillväxt genom att föra oss samman med andra grundare och coacher som är engagerade i att utveckla mer hållbara produkter.”

FUNQ grundare
(LR) Fabian Roschig, COO, FUNQ’; Sebastian Kroth, CMO, FUNQ’; Michael Schwarz, VD, FUNQ’

Nyutvecklad Amazon Sustainability Accelerator

Nystartade företag i årets Accelerator kommer att arbeta med experter inom Amazons hållbarhets-, klimatlöftesfond och klimatlöftevänliga team, delta i workshops, få mentorskap och dra nytta av ett skräddarsytt program, utformat för att hjälpa grundare att navigera i utmaningarna med att starta och skala en hållbar företag. Amazon och EIT Climate-KIC kommer att samarbeta för att vägleda Accelerator-deltagare genom en klimatpåverkansbedömning, där de kommer att lära sig hur man själv utvärderar sin verksamhets klimatpåverkan och utvecklar strategier för att förbättra sitt miljöavtryck. Deltagarna kommer också att få ett bidrag och krediter från Amazon Web Services (AWS).

Nytt för 2024, ClimateTech Pilot Challenge kommer att välkomna nystartade företag som har gått bortom prototyptestning och som arbetar för att generera initiala intäkter och växande verksamhet (Tech Readiness Level 6 och högre). Dessa företag kommer att delta i en kortare, intensiv fyraveckorsversion av Acceleratorn och pitcha för chansen att arbeta på ett pilotprojekt direkt med delar av Amazons verksamhet. En typisk pilot för framväxande teknologier kan tjäna dem från $50 000 till $2 miljoner, beroende på varaktighet och omfattning.

“Vårt mål är att Amazon Sustainability Accelerator ska vara den bästa platsen i världen för entreprenörer att skapa avancerade hållbara produkter och teknologier, och vi vill hjälpa dem att nå sin dröm om att bygga ett företag med enhörningspotential”, säger Zak Watts , Amazons chef för hållbarhet i Europa. “Jag är så exalterad över att vi kan expandera årets Accelerator till nya kategorier och vertikaler, och välkomnar nystartade företag i ett senare skede i Amazon Sustainability Accelerator-programmet, för att hjälpa till att öka tillväxten och realisera potentialen i en mer hållbar ekonomi. ”

Kirsten Dunlop, verkställande direktör, EIT Climate-KIC, sa: “Årets Accelerator breddar sin räckvidd till att omfatta nystartade företag dedikerade till avkarbonisering, cirkularitet och motståndskraftiga värdekedjor. Denna expansion återspeglar behovet av att påskynda en grundläggande förändring av hållbara affärsmetoder och i livsstilar som använder mindre energi, resurser och material, vilket bekräftar vårt engagemang för att främja effektdrivet entreprenörskap för en rättvis, klimattålig, vacker framtid för alla.”

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Nexer levererar AI-lösning till Thule Group

Nästa inlägg

IT-entreprenörer och en rutinerad säkerhetsexpert vill öka medvetenheten om digitala säkerhetsriskerna för alla

Läs nästa
sv_SESvenska