Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

LandingCUG24 MGD 4217 PZ 4 34

Representanter för IT-branschen från hela världen diskuterade trender inom lojalitet, ekonomi och telekommunikation i Kraków på Comarch User Group 2024

Comarch User Group samlar representanter från 40 länder och är ett evenemang som har blivit en tradition. ” Den enda kontinenten som saknar representation här är Antarktis “, sammanfattade en av arrangörerna när han fick frågan om de deltagande gästernas ursprungsländer. På Comarch-campus i Krakóws Czyżyny-distrikt välkomnade företagets VD, Dr. Anna Pruska, gäster på flera språk och noterade i sitt korta tal att det var omöjligt att använda dem alla.

– I år kommer vi att fortsätta att befästa vår position på utländska marknader och utvecklingen
av våra nyckellösningar – meddelade Dr Anna Pruska. – Det är mitt mål att ytterligare stärka Comarchs marknadsposition som en global IT-lösningsleverantör och att se till att vi kommer att förbli din IT-partner under hela 2024 och framåt. Hon uppmuntrade konferensdeltagarna att engagera sig i sakliga diskussioner i en av Polens vackraste städer: “Låt oss fira det förflutna och utveckla framtiden tillsammans.”
Hennes tal inledde två dagar med föredrag, presentationer och de mest intressanta fallstudierna från branschen. En spännande aspekt av konferensen var att titta på de ämnen som är tungt förekommande i media och vardagsliv och engagera IT-branschen. IT, som ofta förknippas med kodning, handlar i själva verket om att lösa användarproblem inom alla områden i livet, från shopping och resor till banktillämpningar och till och med hälsa. Demografi, artificiell intelligenss allestädes närvarande och Generation Z dök upp i olika presentationer.

Comarch User Group handlar inte bara om nätverkande och expertdiskussioner utan också om att visa upp Krakóws olika ansikten för gästerna. Första dagen såg de den mer industriella men gröna sidan av Czyżyny, där Comarchs huvudkontor ligger (deltagare kunde besöka företagets innovationszon). Den andra dagen upplevde de stadens historiska hjärta, där arrangörerna valde Pałac Pod Baranami (palatset under baggarna), det internationella kulturcentret och Grand Hotel i år.
Det kritiska värdet av Comarch User Group är pragmatism och förmågan att ha en global syn på lojalitets-, telekommunikations- och finansmarknaderna utifrån perspektivet för dem som använder den senaste tekniken för att möta verkliga kundbehov. Det är därför som evenemanget åtnjuter en sådan utmärkt uppslutning.

News Comarch
Ekonomi och telekommunikation i Kraków på Comarch User Group 2024

Kundupplevelse först – Trender och utmaningar inom lojalitet

Nästan alla hanterar lojalitetsprogram dagligen. Sällan tänker vi på vad som finns inuti och varför ett program är uppbyggt på ett visst sätt. David Fieldman, global ordförande för Loyalty Summit och Managing Partner på Catchit Loyalty talade om hur bästa praxis från resebranschen kan tillämpas i andra affärsområden för att förvandla ett lojalitetsprogram till en intäktsström. Enligt honom bygger lojalitetsgenerering på god praxis baserad på en tydlig strategi och dataanalys från konsumentbeteende och upplevelser. ” Det verkliga värdet av alla lojalitetsprogram ligger i dess förmåga att stimulera förändringar i kundbeteende “, sammanfattade han.

Lojalitetspanelen fokuserade främst på fallstudier av samarbeten som genomförts av Comarchs specialistteam genom åren och expertdebatter. Olivier Martinet, VD för Posidonia Consulting, Athanasios Sbonias, Head of Customer Experience på HelleniQ Energy, och Sami Nachawati, konsultchef på Comarch, diskuterade utvecklingen av lojalitetsprogram inom bränslehandel i samband med transformation av elfordon. Fallstudier om implementering av lojalitetssystem för olika kunder presenterades, inklusive samarbeten med JetBlue Airways och att bygga lojalitet genom oförglömliga upplevelser tack vare de gemensamma ansträngningarna från Comarch och Globe Telecom. Ett anmärkningsvärt originellt ämne var att lansera ett lojalitetsprogram från grunden på den dynamiska afrikanska marknaden för det erkända varumärket Asante Rewards.

Vi fokuserade inte bara på att leverera det högsta löftet om fördelar till kunderna utan också på att säkerställa att deras erfarenhet kommer först i alla våra beslut. Detta innebar att ge kunderna de bästa upplevelserna i varje steg , förklarade Dharmesh Bhana, Executive of Loyalty & Rewards på NedBank, vars lojalitetsprogram, som belönar användare för effektiv ekonomisk förvaltning, förnyades tack vare Comarch.

Finansiella tjänster – från filosofi och litteratur till IT-pragmatism

Andrzej Przewięźlikowski, Comarchs vice vd, inledde diskussionen med CUG 2024-deltagare från finans- och försäkringssektorerna genom att citera Heraclitus: ” Förändring är den enda konstanten i livet.
Han hänvisade till det stora antalet globala förändringar nyligen, som avsevärt påverkar alla aspekter av affärsverksamheten, särskilt finanssektorn. Han frågade publiken om de hade hört termen “lockdown” före 2020, som nu används i olika sammanhang, eller om de någonsin tidigare ägnat så mycket uppmärksamhet åt artificiell intelligens, som har funnits i decennier. Han betonade också rollen av nya förordningar och direktiv som påverkar varje liten del av verksamheten – deras intensitet är också ny för entreprenörer.
Uppgiften för programvaruskapare är att hjälpa kunder att navigera i den nya verkligheten med IT-lösningar. Comarch reagerar snabbt på förändringar och modifierar ständigt sin portfölj för att implementera dem.

Alexandru Calin från Groupe Societe Generale citerade Mark Twain: “ Det är inte det du inte vet som dödar dig; det är vad du säkert vet som inte är sant.”
Detta citat hjälpte till att leda publiken genom en berättelse om IT-processen som han kallade “Från en ritbräda till produktion”, den ledningsväg som krävs för att skapa effektiva lösningar som möter användarnas förväntningar.

Anna Grechowicz-Dorosz från Credit Agricole Bank Polska SA och Krzysztof Ziomek från EFL Group presenterade ett omfattande bankekosystem skapat med Comarchs stöd, som kombinerar två system utan att behöva bygga allt från grunden. Detta tillvägagångssätt förkortade avsevärt tiden till marknaden för det nya systemet. De betonade att med den nuvarande förändringstakten är att hålla fast vid gamla lösningar inte bara att stå stilla utan att gå bakåt. Platformisering är den bästa vägen, vilket ger många fördelar för banken och tillåter individuell anpassning av förmåner för kunden.

Tomasz Jędroszkowiak och Małgorzata Moderacka från Comarch Insurance-sektorn visade den beräknade befolkningsåldern i utvalda delar av världen 2030. Inte bara Europa kommer att bli äldre, och detta kommer att ha en betydande inverkan på försäkringsbranschen. Därför måste detta beaktas vid planering av IT-lösningar.

Bradley Jones från Comarch UK tittade på försäkringar från en helt annan vinkel. Han diskuterade hur branschen förändras under generation Z. Sociala medier, som följer unga människor dygnet runt, spelar en enorm roll. Utan att aktivt använda dem kan försäkringsbolagen inte seriöst överväga att tjäna denna generation. Han presenterade också data som lyfter fram den ökade betydelsen av psykisk hälsa för unga människor, vilket måste beaktas från första raden i försäkringsansökningar.

Telekommunikation – Ny tekniks era

Marcin Kaleta, Comarchs vice vd, introducerade deltagarna i telekommunikationsfrågor. Han presenterade sektorns nuvarande struktur och diskuterade utvecklingsplaner, särskilt på utländska marknader, som var starkt representerade vid evenemanget i Kraków av Comarchs kunder och partners.

“The Era of New Technologies” var temat för en presentation av Toni Eid, grundare av en av de mest kända medieplattformarna, Telecom Review, som täckte Nordamerika, Asien-Stillahavsområdet, Afrika, Mellanöstern och Europa. “5G-tekniken har inlett en ny era av anslutningsmöjligheter, vilket ger många riktiga användningsfall långt bortom snabbare nedladdningshastigheter. Från utbredd IoT-enhetsdistribution till utvecklingen av smarta städer, autonoma fordon och avancerade hälsovårdslösningar, 5G handlar inte bara om hastighet utan om att revolutionera hur människor lever och arbetar, säger Toni Eid.

Dr. Andrzej Cwik från 450Connect diskuterade en ny typ av telekommunikationsföretag, med specifika mål och söker ett annat samarbete med mjukvaruleverantörer än de som dominerar marknaden. 450Connect är ett tyskt företag med fyra aktieägare, etablerat för att skapa ett nätverk med hög tillgänglighet med garanterad kontinuitet och relativt få erbjudna tjänster, låg komplexitet och innovativitet. Det är telekommunikationsnät som är organiserade som säkerhetsnätverk, som säkerställer tillgänglighet i kriser och för prioriterade statliga institutioner och kritiska leverantörer som polis och brandkår, militär samt el- och vattenleverantörer.

Därför söker de en ny form av partnerskap med mjukvaruleverantörer som betonar hög effektivitet, stabilitet och motståndskraft. Dr. Cwik lyfte fram Comarchs fyra fördelar i detta avseende: erfarenhet av att leverera programvara för Telco-nätverkshantering, enkelhet, fullständighet och komplementaritet i erbjudandet med en tydligt definierad struktur, enhetligt ursprung för lösningar direkt från mjukvaruleverantören, tillsammans med utmärkta kompetenser och omfattande erfarenhet av Comarch-anställda.

Tymoteusz Wrona, chef för Presales in Telecommunications Division på Comarch, talade om övergången från TelCo till TechCo. Idag handlar telekommunikation inte bara om att sälja anslutningar. Nyckeln är produkter baserade på egenutvecklade och partnerlösningar, som innehåller artificiell intelligens, inklusive ML och GenAI. Övergången från slutna telekommunikationsprotokoll till rekommenderade IP-standarder och virtualisering i molnmiljön spelar en viktig roll, vilket möjliggör en djupare och sömlös integration med underleverantörer, partner och till och med konkurrerande lösningar.

Hur genererar man vinster med hjälp av artificiell intelligens?

Debatten om monetarisering och säkerhet för AI, ledd av teknikbloggaren och podcastförfattaren “Technofobia” Artur Kurasiński, kommer utan tvekan att finnas kvar i deltagarnas minnen. Den innehöll Dominika Bettman, General Manager för Microsoft i Polen, Agnieszka Bochacka, Digital Transformation Expert på PwC, och Comarch-specialisterna Marek Kuczyński, Head of Intelligent Assurance & Analytics, och Maria Wróblewska, AI Solutions Coordinator.

Dominika Bettman från Microsoft betonade att fördelarna med att använda AI i ett företag inte alltid är rent ekonomiska:

“Intäktsgenerering för AI är också relaterat till att öka de anställdas produktivitet. Det behöver inte direkt handla om pengar. Det kan också handla om att frigöra tid för anställda att utföra andra uppgifter.”

Marek Kuczyński förklarade att när man överväger AI-lösningar måste man alltid ta hänsyn till integrationskostnader:“Om du vill implementera AI-lösningar måste du alltid ta hänsyn till kostnaden för integration och det faktum att de ger enorma fördelar. AI-algoritmer ger oss tips eller viktig information om källan till problem, vilket gör arbetet betydligt enklare.”
Under finanspanelen noterade president Andrzej Przewięźlikowski med rätta att alla för närvarande pratar om och vill ha artificiell intelligens. Det är dock bättre att överlåta fältet till IT-proffs så att AI kan vara djupt vettigt i företag och ge verkliga fördelar.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Sigma Technology får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2024 av Deloitte

Nästa inlägg

Dynatrace blir första partner att integrera med AWS Application Migration Service

Läs nästa
sv_SESvenska