Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

google one dark web report

Google One “Dark web-rapporter” kommer till alla Google-kontoinnehavare från slutet av juli

Efter avstängningen av Google One VPN i slutet av juni kommer funktionen “Dark Web Reports” nu till alla Google-kontoinnehavare från slutet av juli 2024.

För närvarande är Dark Web-rapporter endast tillgängliga för dem med ett Google One-medlemskap eller -prenumeration. Officiell dokumentation säger att efter att ha skapat en profil övervakar Google den mörka webben så att du är medveten om om dina personuppgifter har hittats i dataintrång och läckor. I skrivande stund finns dessa rapporter tillgängliga i 46 länder .

När du öppnade Google One-appen idag bekräftade en popup-banner att den här funktionen inte längre kommer att vara tillgänglig i appen “med start i slutet av juli.”

Dark web-rapport kommer inte längre att vara tillgänglig i Google One i slutet av juli. Läs mer i hjälpartikeln om du vill fortsätta använda den mörka webbrapporten.

google dark net
Google One “Dark web-rapporter”

Till skillnad från avstängningen av Google One VPN flyttar Dark web-rapporter och kommer att “bli tillgängliga för alla användare med ett Google-konsumentkonto.” Istället för att kräva applikationen eller logga in på Google One-tjänsten kommer denna information nu att integreras i avsnittet “Resultat om dig” för att hjälpa dig att hålla dig medveten om eventuella intrång i personuppgifter.

Dark web-rapporten blir tillgänglig för alla användare med ett Google-konsumentkonto. Dark web report är integrerad med Resultat om dig som en kombinerad lösning för att hjälpa användare att skydda sin onlinenärvaro.

Resultat om dig är en funktion som hjälper dig att ta reda på om din personliga kontaktinformation, som din hemadress, ditt telefonnummer eller din e-postadress, visas i sökresultaten.

“Resultat om dig” låter dig hitta och begära borttagning av sökresultat som innehåller din personliga information eller data medan “Dark web report” övervakar delar av webben som vanligtvis är svåra att komma åt för läckor av din personliga information, inklusive namn, adress, telefonnummer och e-post. Google säger att detta är en “kombinerad lösning” för att “hjälpa användare att skydda sin onlinenärvaro.”

Från slutet av juli 2024 kommer mörk webbrapport inte längre att kräva ett Google One-medlemskap. Alla användare som är inloggade på sina Google-konton kan använda funktionen eftersom den görs tillgänglig tillsammans med resultat om dig.

Tidslinjen för att integrera den mörka webbrapporten i användarkonton anges som “slutet av juli”, med borttagandet av Google One-medlemskap också noterat. Detta kan bidra till att förbättra användarnas integritet, med dataintrång som nu blir allt vanligare i olika onlinetjänster och produkter.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Dynatrace blir första partner att integrera med AWS Application Migration Service

Nästa inlägg

Alight slutför försäljning av löne- och professionella tjänster till H.I.G. Capital för 1,2 miljarder dollar: Introducerar Strada

Läs nästa
sv_SESvenska