Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Daniel Eisenberg

Enklare för anställda världen över att utöva aktieoptioner

Ett nytt partnerskap mellan det globala löne- och HR-företaget Deel och aktieplattformen Carta gör det enklare för svenska företag att låta anställda runt om i världen utöva sina aktieoptioner.

– Det här gör globalt ägande till en möjlighet för alla, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef för Deel.

När allt fler företag anställer internationellt har det blivit mer utmanande att hantera aktier för anställda i olika länder. Samarbetet kombinerar Deels globala lönekapacitet med Cartas aktiehantering för att skapa en lösning som förenklar skatteberäkningar, betalningar och efterlevnad av lokala skatteregler. Detta sparar tid och minskar krångel för både anställda och företag.

– Det här gör globalt ägande till en möjlighet för alla och hjälper företag världen över att skapa mer engagerade team, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef för Deel.

Daniel Eisenberg
Daniel Eisenberg, Sverigechef för Deel

Företag som använder Carta och Deel kan nu automatiskt synkronisera aktiehändelser över plattformarna. När de anställda utövar sina optioner loggar Deel transaktionerna, beräknar lokala skatter och hanterar betalningar för lokala myndigheter.

Anställda kan nu även betala för sina optionsutövningar i sina hemländers valutor, vilket löser ett vanligt problem med fördröjningar i de fall olika valutor används.

– Vårt partnerskap ger företag möjligheten att tryggt erbjuda globala aktier till sina internationella teammedlemmar, vilket är särskilt intressant för företag som skalar upp eller växer internationellt, säger Daniel Eisenberg.

Partnerskapet och integrationen är en del av Deels arbete för att ge företag effektiva verktyg för att hantera en global arbetsstyrka, förenkla administrationen av aktier och göra det lättare för globala team att hantera sin totala ersättning.

Företag som använder Carta och Deel kan nu aktivera Carta-integrationen i sina Deel-konton för att automatisera sina globala aktieskattavdrag.

Om Deel

Deel är en allt-i-ett HR-plattform för globala team. Den hjälper företag att förenkla varje aspekt av att hantera anställda, från introduktion, compliance och performance management till global lönehantering, HRIS och migrationstjänster. Deel arbetar för frilansare och heltidsanställda i fler än 150 länder, i enlighet med gällande lagar. Och att komma igång tar bara några minuter. För mer information, besök Deel.com.

Om Carta

Carta är en plattform som hjälper människor att hantera aktier, bygga företag och investera i morgondagens företag. Vårt uppdrag är att låsa upp kraften i aktieägande för fler människor på fler platser. Carta hanterar nästan tre biljoner dollar i aktier globalt. Företaget är betrott av mer än 40 000 företag, över 7 000 fonder och SPV:er, och över två miljarder aktieägare för att hantera ägartabeller, ersättning, värderingar, likviditet och mer. För mer information, besök carta.com

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

IT-entreprenörer och en rutinerad säkerhetsexpert vill öka medvetenheten om digitala säkerhetsriskerna för alla

Läs nästa
sv_SESvenska