Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Copilot

Vilka är Microsofts olika Copilots? Här är vad de är och hur du kan använda dem

På en övergripande nivå representerar Microsofts Copilot en banbrytande teknologi inom artificiell intelligens (AI). Microsoft har lanserat flera Copilots med olika förmågor för olika ändamål och strävar efter att göra Copilot-tekniken tillgänglig för alla användare.

“Vi är Copilot-företaget”, uttryckte Microsofts VD, Satya Nadella, under företagets Ignite-evenemang. “Vi tror på en framtid där det kommer att finnas en Copilot för alla och allt du gör.”

Ursprungligen känd som Bing Chat, är Microsoft Copilot en AI-chatbot som kan utföra en mängd olika uppgifter, inklusive kodning, skrivande, generering av bilder och svar på generella frågor. Microsoft har utökat Copilot-konceptet till olika applikationer och upplevelser, inklusive Microsoft 365, och syftar till att erbjuda AI-hjälp i alla aspekter av arbetsflöden.

Är Microsoft Copilot redan tillgängligt?

Ja, Microsoft Copilot, tidigare känt som Bing Chat, har varit tillgängligt sedan februari, men det fick sitt nuvarande namn vid Microsoft Ignite-evenemanget i november.

Andra Copilots, såsom Copilot i Windows och Copilot för Microsoft 365, har olika lanseringsdatum. Copilot i Windows rullades ut på Windows 11 den 26 september genom en uppdatering, medan Copilot för Microsoft 365 började nå företagskunder den 1 november och kommer att bli tillgänglig för icke-företagsanvändare senare.

Är Microsoft Copilot gratis?

Ja, Microsoft Copilot (tidigare Bing Chat) är tillgängligt gratis. Dock kan kostnaderna variera för applikationsspecifika Copilots beroende på den tjänst de integreras med.

Copilot för Microsoft 365, till exempel, erbjuds företagskunder för $30 per användare och månad. Copilot i Windows, å andra sidan, lanserades gratis via en Windows 11-uppdatering. Andra applikationer som Copilot for Sales och Copilot for Service har en prislapp på $50 per användare.

M365Copilot it branschen
Microsofts olika Copilots

Vad är Copilot för Microsoft 365?

Copilot för Microsoft 365 refererar till integrationen av Copilot AI-assistenten i Microsofts produktivitetsprogramfamilj, inklusive Teams, Word, Outlook, Excel och PowerPoint. Det optimerar arbetsflöden genom att stödja uppgifter som att generera text och tabeller i Word, sammanfatta e-postmeddelanden i Outlook och skapa Python-visualiseringar i Excel.

Vad är Copilot i Windows?

Copilot i Windows är en AI-assistent i Windows som kan bistå med olika uppgifter, från PC-inställningar till generativ assistans. Det kan hjälpa med att slå på mörkt läge, organisera fönster, skriva text eller hjälpa med inköp genom en enkel konversation.

Vad är Microsoft Security Copilot?

Microsoft Security Copilot kombinerar AI med cybersäkerhet för att erbjuda användarna avancerat skydd mot cyberattacker. Det analyserar data för att upptäcka ovanligt beteende och förbättrar realtidsreaktioner med automatiserade svarsmekanismer.

Vad är Microsoft Copilot for Service och Copilot for Sales?

Copilot for Service och Copilot for Sales är inriktade på att optimera affärsverksamheten med hjälp av AI. Copilot for Service integreras med CRM-applikationer för att erbjuda AI-guidade svar och resurser för varje kund. Copilot for Sales är designad för att öka produktiviteten och anpassa säljinteraktioner för att slutföra fler affärer.

Vad är Microsoft 365 Chat?

Microsoft 365 Chat är en del av Microsoft 365 Copilot-upplevelsen och fungerar som ett chattgränssnitt som har tillgång till data över olika Microsoft-applikationer för att svara på frågor och assistera med uppgifter.

Vad är Googles version av Microsoft Copilot?

Google har sin egen version av Microsoft Copilot, kallad Duet AI. Duet AI är integrerad i Google Workspace och erbjuder assistans i applikationer som Google Docs, Slides, Meet, Gmail och Chat. Den gjordes tillgänglig för företag i augusti och användare kan begära en provversion genom att fylla i ett formulär online.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

CONVENDUM inleder samarbete med EF

Nästa inlägg

Välkommen till den nya eran av Microsoft Teams

Läs nästa
sv_SESvenska