Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

PR 10ar pool ljus

Sigma Industry West firar ett decennium av framgång

Sigma Industry West, som levererar spetskompetens inom produktutveckling, har sedan start vuxit till en koncern med 7 bolag som sysselsätter över 650 personer. Idag firar bolaget 10-årsjubileum.

2014 startades ett flertal nya bolag inom Sigmagruppen för att bredda tjänsteerbjudandet. Ett av dessa var Sigma Industry West som, för 10 år sedan idag den 1 februari, grundades med fokus på att leverera ingenjörstjänster inom produktutveckling. Redan från start var ambitionen att bygga ett personligt och entreprenörsdrivet bolag med fördelarna av att tillhöra en större koncern.

– 10 år senare har vi lyckats behålla det personliga klimatet och skapat en kultur med mycket värme och energi. Vi har även bevarat vår platta organisation, där majoriteten av ledningen från start fortfarande är kvar, säger Jens Wickström, koncern VD Sigma Industry West Group.

Med fokus på medarbetarna har det genomförts mängder av resor och event, men man har även tagit ut svängarna genom ett eget rockband och den populära SigmaTruck, en foodtruck som inte bara serverar läckra godsaker utan också stolt har vunnit SM i Employer Branding.

Sigma Industry West Group består idag av 7 bolag och omsatte 740 MSEK 2023. Koncernen sysselsätter över 650 personer, som är involverade i projekt hos världsledande kunder inom en rad olika branscher. Man är preferred supplier till de stora produktbolagen och har under åren fått flertal quality awards samt ett ökat förtroende att driva större kundprojekt inhouse.

– Det är med mycket glädje och stolthet jag ser tillbaka på allt vi åstadkommit när vi tillsammans byggt upp företaget. Det hade inte gått utan våra fantastiska medarbetare, som är riktiga stjärnor! Majoriteten av alla rekryteringar vi gjort genom åren kommer från interna tips, det ser jag verkligen som ett kvitto på att man trivs hos oss, säger Jens Wickström.

Flera dotterbolag


Strategin har varit att bygga nya bolag inom olika kompetensområden. Redan året efter start, 2015, grundades Sigma Embedded Engineering som har fokus på inbyggda system, konnektivitet och mjukvaruutveckling. Bolaget har haft en stadig tillväxt sedan start och har idag 120 medarbetare med verksamhet i Sverige, USA och Egypten.

2016 gavs möjligheten att förvärva den svenska delen av Aker Solutions. Bolaget bytte namn till Sigma Energy & Marine och är idag Sveriges största marina ingenjörskonsult med många internationella kunder. Man ligger även i den absoluta framkanten inom processindustrin samt hållfasthetsberäkning. Sedan 2018 har bolaget ett norskt dotterbolag med kontor i Oslo och Stavanger.

Senaste tillskottet i familjen SIW är CREW by Sigma som levererar kompetens utanför ingenjörsområden, som tex inköp, logistik, IT, ekonomi och HR.

– Vårt personliga sätt och hur vi organiserar oss i mindre bolag skapar engagemang och en attraktiv företagskultur. Vi är kreativa och inte rädda för att testa nya saker, vilket gör att vi kommer fortsätta växa och utveckla vår verksamhet. Det finns ett stort behov av kompetens inom produktutveckling, digitalisering, elektrifiering och andra områden där vi har en ledande position, säger Magnus Liljeqvist, Marknads- & Kommunikationschef.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

GlobalConnect medverkar i ett kritiskt infrastrukturprojekt för framtidens superteknologi

Nästa inlägg

Sigma Industry Development satsar på expansion och tillsätter två nya chefer

Läs nästa
sv_SESvenska