Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

dynatrace lloyds bank

Dynatrace och Lloyds Banking Group samarbetar för att minska koldioxidutsläpp från IT-miljöer

Dynatrace och den stora brittiska finansaktören Lloyds Banking Group har tillsammans tagit fram en lösning för att Lloyds ska kunna nå sina hållbarhetsmål. Med hjälp av appen Dynatrace Carbon Impact kan Lloyds nu i realtid se miljö- och koldioxidavtrycken från sina IT-system – och funktionerna i appen kan också användas av andra företag.

Dynatrace har samlat in erfarenheter och feedback från Lloyds Banking Group för att fortsätta utveckla sin app Dynatrace Carbon Impact. Appen omvandlar verksamheters användardata från CPU:er, lagring, disk och nätverk till koldioxidekvivalenter (CO2e). Den tillhandahåller även praktiska råd för hur man kan minska sitt totala koldioxidavtryck.

Carbon Impact ger också information om energi- och CO2-förbrukning per källa med möjlighet att filtrera data och fokusera på de delar som har störst påverkan. Till exempel kan den identifiera underutnyttjade enheter i valda datacenter och enheter med de högsta koldioxidutsläppen inom en viss grupp.

Carbon footprint dynatrace
Dynatrace och Lloyds Banking Group samarbetar för att minska koldioxidutsläpp från IT-miljöer

För att nå målen använder appen Dynatrace-plattformen med Smartscape-topologi och relationskartor för att exakt kunna optimera och automatisk hantera applikationer och processer. Det underlättar i sin tur för olika initiativ inom ”grön kodning”.

Förra året lanserade vi framgångsrikt Carbon Impact-appen. Sedan dess har vi arbetat med Lloyds Banking Group för att utveckla den ytterligare och stödja våra kunders hybrid- och multimolnmiljöer. Det har gjort det möjligt att accelerera och fokusera på vår produktutveckling samtidigt som vi hjälper våra kunder att nå sina hållbarhetsmål, säger Klaus Enzenhofer, produktansvarig på Dynatrace.

Arbetet med Dynatrace har hjälpt oss att synliggöra effekten av våra koldioxidutsläpp från IT. Våra hållbarhetsinsatser kräver tydlighet i alla enskilda delar och genom att samarbeta har vi kunnat se var våra ansträngningar har störst effekt i vår IT-arkitektur. Det hjälper oss att optimera vår digitala infrastruktur och är ett viktigt steg framåt när vi arbetar för att minska våra direkta koldioxidutsläpp med minst 75 procent, säger Kevin Bird, Operational Performance and Analytics Lead på Lloyds Banking Group.

Mer information om Dynatrace app Carbon Impact finns här»

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Check Point Software lanserar Infinity AI Copilot och nytt partnerprogram

Nästa inlägg

Al Gore, NASA-astronaut Jessica Meir och Steve Wozniak i The Tech Arena 2024

Läs nästa
sv_SESvenska