Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Sigma industry chef

Sigma Industry Development satsar på expansion och tillsätter två nya chefer

Teknikkonsultbolaget Sigma Industry Development växer och stärker sitt erbjudande genom att skala ut organisationen med två nyckelpositioner. Amir Alizadeh går in som chef för Beräkningssektionen och Mattias Bäckman axlar rollen som sektionschef för Produktutveckling 3.

Amir Alizadeh, sektionschef Beräkning

Med en utbildning inom teknisk fysik med specialisering inom hållfasthetslära och erfarenheter från säkerhet och byggsektorn, har Amir varit en del av Sigma i nästan sju år. Hans yrkeserfarenhet sträcker sig över olika roller både hos kund och internt, såsom koordineringsroll och beräkningsingenjör. Under de senaste åren har han arbetat med utvecklingen av el-bussar och varit gruppledare för beräkningsteamet med aktivt fokus på affärsutveckling inom området.

Amir Alizadeh Sigma
Amir Alizadeh, sektionschef Beräkning

– Jag ser verkligen fram emot min nya roll och möjligheten att utveckla beräkningssektionen tillsammans med mina kollegor i teamet. Jag tror att min erfarenhet som gruppledare och kunskapen från Sigmas ledarskapsprogram Propeller kommer att skapa goda förutsättningar framåt, säger Amir.

– Min vision är att med hög personaltrivsel på jobbet tillsammans med ökad kundbas och affärsmöjligheter möjliggöra tillväxt i teamet, fortsätter Amir när han beskriver sina mål och ambitioner.

Mattias Bäckman, sektionschef Produktutveckling 3

Mattias Bäckman, civilingenjör inom Design och Produktutveckling med en master i Maskinteknik, tar ledningen för den nya sektionen Produktutveckling 3. Med över sex års erfarenhet som konstruktör, produktutvecklare och projektledare inom fordonsbranschen och ytterligare tre års erfarenhet inom affärsutveckling, har Mattias bidragit till utvecklingen av gasdrivna, tunga fordon och breddat företagets kundbas internt på Sigma.

Mattias Backman Sigma
Mattias Bäckman, sektionschef Produktutveckling 3

– Jag har alltid uppskattat Sigmas fokus på individen och möjligheterna det inneburit. Alltifrån en god gemenskap och möjligheten att delta i vårt nya ledarskapsprogram Propeller, till erbjudandet att bli en ännu större del av organisationen genom att gå in som sektionschef för produktutveckling, säger Mattias och lägger till:

– Min vision är att fortsätta att bygga vidare på Sigmas företagskultur, liksom att bredda vår kundbas. En balans mellan kunden och den anställde i centrum. Tillsammans kan och kommer vi driva på utvecklingen mot en hållbarare, tryggare och grönare framtid.

Fokus på tillväxt

Johan Cahier, VD Sigma Industry Development, delar sin entusiasm över att välkomna Amir och Mattias till ledningsgruppen och betonar deras stabila ledarskapskvaliteter.

– Först och främst är jag väldigt glad över att Amir och Mattias kliver in som sektionschefer och i bolagets ledningsgrupp. Båda har arbetat på Sigma en längre tid och har genomfört vårt ledarskapsprogram Propeller via KTH Executive School. Bägge står för genuint och stabilt ledarskap vilket medarbetarna uppskattar. Jag är helt övertygad om att Amir och Mattias kommer vara starkt bidragande till bolagets förmåga att nå övergripande mål, berättar Johan.

Båda sektionscheferna kommer att tillträda sina nya roller under februari 2024, Amir Alizadeh den 1 februari och Mattias Bäckman den 5 februari.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Sigma Industry West firar ett decennium av framgång

Nästa inlägg

Check Point Software lanserar Infinity AI Copilot och nytt partnerprogram

Läs nästa
sv_SESvenska