Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ingram Micro

Positionera Ingram Micro i Norden för framtida tillväxt

Ingram Micro fortsätter att positionera sig som den föredragna IT-partnern och ledande kraften inom branschen i Norden genom att ta ytterligare steg i företagets omvandlingsresa. Fokus ligger på att bli ännu effektivare i användningen av resurser och därmed stärka exekveringsförmågan över hela Norden.

Målet är klart

Att strategiskt positionera organisationen för organisk tillväxt genom att maximera möjligheterna inom befintliga affärsområden samtidigt som investeringarna intensifieras inom framväxande tillväxtsektorer som Cloud, Cybersecurity och AI.

I centrum för Ingram Micros affärsomvandling står ambitionen att erbjuda en mångsidig portfölj av tjänster och lösningar, vilket gör företaget mer relevant och anpassat till behoven hos kunder, leverantörer och intressenter.

Denna strategiska inriktning tar form genom en aggressiv expansion från tidigare framgångar inom transaktionsverksamheten till att omfatta en bredare och djupare närvaro inom tjänste- och lösningsspektrumet. Målet är att inte bara möta de nuvarande behoven på marknaden utan även att vara en föregångare inom framtidens teknologitrender.

I ledningen för denna transformation meddelas att Jonas Elmgren, förutom sin befintliga roll som nordisk VP, kommer att axla ansvaret som VD i Sverige. Denna utökade befattning är en del av en strategi för att stärka den svenska närvaron och öka förmågan att svara på marknadens föränderliga krav. Samtidigt kommer Christer Eklund, nuvarande VD i Sverige, att leda den nyskapade Cross Nordic Go-To-Market Strategy-organisationen. Detta kommer att innebära att han driver expansionen av Ingram Micros erbjudanden inom nya områden och marknadssegment över hela Norden.

sverige ingram

En annan betydelsefull förändring är välkomnandet av Öyvind Saether i rollen som koncernchef för affärsutveckling. Denna nyckelperson kommer att vara en drivkraft för tillväxt inom de framväxande marknaderna, vilket understryker företagets engagemang för att vara i framkant av branschutvecklingen.

För att stödja och kommunicera dessa initiativ stärker Ingram Micro också sin kommunikations- och varumärkeskapacitet inom Norden. En ny affärsfunktion etableras, ledd av Michael Gorringe, för att säkerställa en tydlig och sammanhängande berättelse i linje med företagets strategi. Som en del av detta initiativ kommer Mia Åslander att ansluta sig till Ingram Micro Sweden som ledare för Demand Generation and Marketing Services, och därmed bidra till att bygga starka relationer med kunder och intressenter.

Denna omfattande omstrukturering och expansion markerar inte bara en ny fas i Ingram Micros tillväxtresa utan cementerar också deras position som en ledande aktör inom IT-landskapet i Norden. Genom att kombinera strategiskt fokus, ledarskap och investeringar i nyckelområden stärker Ingram Micro sin roll som en pålitlig partner för företag som strävar efter att ligga i framkant av teknologins utveckling och innovation.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Desinformation – Det mäktigaste vapnet för cyberkriminella

Nästa inlägg

5 heta AI-verktyg för att starta e-handel

Läs nästa
sv_SESvenska