Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

IT Consulting Group CEO new

One Agency, Nordicstation och Polar Cape går samman – skapar en konkurrenskraftig europeisk IT-konsult inom agila team

IT-konsultbolagen One Agency AB, Nordicstation AB och Polar Cape AB går samman och bildar en europeisk koncern med över 250 anställda och 100-talet underkonsulter. De tre bolagens kompletterande kompetenser ger ett starkt erbjudande inom agila team, systemutveckling, IT-management och branschanpassade SaaS-lösningar. Med en mix av konsulter i Sverige och ett near-shore-team i Nordmakedonien ökar leveranskapaciteten och skalbarheten avsevärt och ger en ännu bättre plattform för att accellerera kundernas digitala förändring. Det nya bolaget har tillsammans drygt 150 kunder, en omsättning på över 350 MSEK och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Skopje, Bitola och Sofia.

”Vi ser fram emot att utveckla och växa vår verksamhet tillsammans med Nordicstation och Polar Cape. De tre bolagens erbjudanden och kompetenser kompletterar varandra mycket väl. Vi som grupp kommer att kunna erbjuda våra kunder både ett utökat erbjudande och en större leveranskapacitet. Vi delar vision och kulturella värderingar och vår attraktionskraft på medarbetarmarknaden stärks ytterligare. Tillsammans kommer vi att nå en ökad synlighet och skapa en gemensam stolthet under ett nytt och fräscht varumärke. Jag är övertygad om att vi har potential att bli en av Sveriges ledande aktörer i branschen och med en stark huvudägare i ryggen har vi också ambitioner att fortsätta ta kliv internationellt”, säger Paulina Illman Lindefeldt, vd på One Agency.

“Som en del i en större grupp lyfter vi vårt erbjudande till nästa nivå med våra agila utvecklingsteam som bas. Genom att integrera vår agila förmåga med den utökade kompetensplattformen positionerar vi oss starkt för att skapa ett ökat värde för våra kunder. Jag ser också fram emot att fler kunder kommer kunna ta del av vårt SaaS-erbjudande”, säger Cecilia Ingmo Magnergård, vd på Nordicstation.

”Vi ser fram emot att kombinera våra kompetenser och leveransmodeller för att leverera mer värde till fler kunder.Dessutom öppnar gruppen upp spännande uppdrags- och karriärsmöjligheter för våra medarbetare – i Norden och i Europa”, säger Simon Forshaw, vd på Polar Cape.

Initialt kommer One Agency, Nordicstation och Polar Cape vara verksamma under sina befintliga varumärken. Målet är att bilda en samlad konsultverksamhet under ett nytt gemensamt varumärke.

Om One Agency

One Agency ett IT-konsultbolag inom digital transformation. Genom en bred palett av högkvalitativa tjänster inom tech och IT-management hjälper de kunder att driva sin digitalisering snabbare, enklare och mer förutsägbart. One Agency har cirka 50 anställda fördelade på tre kontor; i Stockholm, Göteborg och Malmö samt sysselsätter ca 50 underkonsulter i sitt väletablerade partnernätverk.

Om Nordicstation

Nordicstation är en IT-partner som idégenererar, utvecklar, driftar och förvaltar IT-lösningar för den globala marknaden. Nordicstation erbjuder en rad specialiserade produkter och tjänster för att optimera IT-landskapet hos företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor. Bolagets expertkompetens levereras via externa konsulttjänster och interna utvecklingsteam. Nordicstation har cirka 50 anställda och utgår primärt från Stockholm.

Om Polar Cape

Polar Cape är ett IT-konsultbolag med ett erbjudande och expertis inom agil produktutveckling, lösningsarkitektur och agila teams. Polar Cape erbjuder IT-support 24/7/365 och har 150 medarbetare Sverige, Norge, Nordmakedonien och Bulgarien. Genom att kombinera det lokala med nearshore skapas de mest effektiva agila teamen.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Staffan Strand blir ny divisionschef på Nexer

Nästa inlägg

Freja expanderar sin användning till 53 länder

Läs nästa
sv_SESvenska