Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Freja Internationellt

Freja expanderar sin användning till 53 länder

Freja eID Group AB (publ) expanderar nu sin möjlighet att utfärda e-legitimation till användare från totalt 53 länder för att möta den ökande efterfrågan från kunder som behöver hantera internationella användare med e-legitimation. Detta steg är en del av Frejas fortsatta internationaliseringsstrategi.

Freja är en skalbar ID-plånbok med internationell räckvidd och har sedan starten strävat efter att erbjuda andra länder samma smidiga e-legitimering som är vanlig i Norden. En viktig del av denna internationalisering är att erbjuda svenska myndigheter, företag och organisationer möjligheten att legitimera internationella användare. Tidigare har det varit krångligt och mindre säkert att hantera utländska användare med metoder som lösenord, sms-verifiering, postala brev eller personliga besök.

UseYourID 1
Use Your ID Card Even More

Freja täckte tidigare alla EU– och EES-länder samt Ukraina och Storbritannien. Den senaste utökningen innebär att täckningen i Europa förbättras med flera länder på Balkan och även länder som USA, Brasilien, Japan och Malaysia läggs till i Freja-plattformen. På lång sikt är ambitionen att täcka alla länder i världen som har pass eller ID-kort som uppfyller Frejas säkerhetskrav.

Det ökade antalet tillgängliga nationaliteter för e-legitimering möjliggör en smidigare och säkrare hantering av internationella användare för svenska företag, myndigheter och organisationer. Detta kan bidra till effektivare processer och ökad tillit hos både användare och tjänsteleverantörer.

Johan Henrikson, vd för Freja eID Group, kommenterar: “Freja erbjuder en unik möjlighet att erbjuda svenska kunder e-legitimering för internationella användare. Detta är också av betydelse ur ett kommersiellt perspektiv då det ökar den årliga återkommande intäkten från kunder som inkluderar utländska användare jämfört med de som bara har svenska användare.”

Med den fortsatta expansionen av Frejas internationella räckvidd öppnas nya möjligheter för företag och organisationer att nå en global publik och samtidigt upprätthålla höga säkerhetsstandarder för användarautentisering och identitetsverifiering online.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

One Agency, Nordicstation och Polar Cape går samman – skapar en konkurrenskraftig europeisk IT-konsult inom agila team

Nästa inlägg

Nytt NIS2-direktiv: Nya regler för förbättrad cybersäkerhet

Läs nästa
sv_SESvenska