Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

ninjaone it branschen swe

NinjaOne 5.5 Släpps Hösten 2023 – Integrering med SentinelOne, MDM och Uppgraderad Rapportdesign

Vi är glada att kunna meddela att vår höstversion 2023 (5.5) kommer att rullas ut till alla regioner under oktober månad. Med en tidsbesparande ny integration med SentinelOne, kraftigt förbättrade rapporteringsfunktioner och mer insyn i kritiska sårbarheter erbjuder denna version mer säkerhet, flexibilitet och bekvämlighet för våra kunder.

Logotyp för SentinelOne

NinjaOnes integration med SentinelOnes Singularity Complete- och Control-produkter kommer vara tillgänglig för förhandsgranskning.  Med denna integration kan IT-teams automatiskt distribuera SentinelOne-agenter till endpoints, se till att deras flotta av hanterade endpoints är säker och se hot som upptäcks av SentinelOne direkt i NinjaOne. SentinelOne Singularity Complete erbjuder funktioner för next-AV, EDR och hotjakt i en och samma robusta produkt. Hot som upptäcks och sätts i karantän av SentinelOne visas omedelbart i NinjaOnes kontrollpaneler, vilket möjliggör enkelklicksåtkomst till hotet i SentinelOne för att undersöka och åtgärda hot. NinjaOne-kunder är inbjudna att förhandsgranska denna nya integration.

NinjaOne Mobile Device Management

MDM skärmdump

Vi är glada över att kunna bjuda in våra NinjaOne-kunder till betafasen av NinjaOne MDM!

Med NinjaOne MDM får IT-teamen omfattande synlighet och kontroll över varje endpoint-enhet, oavsett plattform. Med stöd för både Android och iOS för mobiler och surfplattor säkerställs sömlös hantering av både BYOD- och företagsägda enheter. Vi bjuder in våra NinjaOne-kunder att få en exklusiv förhandsvisning av MDM när vi förbereder oss för den officiella lanseringen.

NinjaOne rapportering – ny design

Kunder har i flera år berättat för oss att de älskar NinjaOne, men att vår rapportering behöver förbättras.  Vi är glada att kunna meddela att omarbetningen av rapporteringen i NinjaOne nu är tillgänglig i öppen beta. Denna omfattande omarbetning lyfter rapporteringen från en erkänd brist till en förstklassig funktion. Vi är så övertygade om den nya utformningen av rapporteringen att vi har gjort den till ett centralt menyalternativ i huvudnavigeringen.

Vi har fått massor av förslag på hur vi kan förbättra vår rapportering och är glada att kunna meddela att några viktiga nya funktioner nu är redo för NinjaOne-kunder att betatesta!

 • Med den nya rapportmallsbyggaren kan användarna se rapportmodeller, justera rapportwidgets, ändra innehållsordning och iterera på utformningen av grafiska rapporter i realtid.
 • Datatabeller är en ny rapporttyp som gör att du kan dra in en filtrerbar, anpassningsbar Excel-liknande tabell med information i vilken rapport som helst för mer robust, datacentrerad rapportering. Datatabeller kan laddas ner som CSV-filer för enkel hantering.
 • För att underlätta visning och distribution av rapporter kan användare nu filtrera mallar efter organisation, plats, enhetsgrupp och tidsram.
 • Vi har separerat schemaläggning av rapportdistribution från rapportgenerering, så att du kan bifoga  flera anpassade rapporter av olika typer för schemalagda e-postmeddelanden.

CVSS-poängsättning och färgkodning

NinjaOne har tillhandahållit CVSS-poäng (Common Vulnerability Scoring System) och CVE:er för alla patchar i vår patchinglösning i över ett år. I den här versionen har vi färgkodat CVSS-poängen för att snabbt kunna rangordna hur kritiska sårbarheterna är. För CVE:er som har flera sårbarheter återspeglar poängen den mest kritiska sårbarheten med detaljer som kan visas med ett enda klick.

CVSS-poängsättning och färgkodning skärmdump

NinjaOne Backup förbättringar

NinjaOne Backup har en rad nya funktioner som ger mer flexibilitet och kontroll över hur du säkrar och skyddar dina enheter och data.

 • Kunderna kan nu välja att automatiseringar ska köras före eller efter säkerhetskopieringsjobb – en mycket efterfrågad funktion. Starta eller stoppa en tjänst, kör ett PowerShell-skript eller stoppa ett säkerhetskopieringsjobb från att köras baserat på skriptutdata.
 • Som ett skydd mot oavsiktlig radering av data krävs nu tvåfaktorsautentisering för alla raderingar av backupdata, och raderade backupdata kommer att sparas i 72 timmar innan de raderas helt i händelse av oavsiktlig eller obehörig borttagning av data.
 • Vi har lagt till nya API-endpoints som returnerar ny information för säkerhetskopior – start- och sluttider, status, storlek och säkerhetskopieringstyp.
 • En ny varning för åsidosättande av policy utlöses om en policy ändras som kommer att koppla bort en enhet från ytterligare säkerhetskopiering. Detta minskar risken för oönskade stopp i specifika säkerhetskopieringsplaner för enheter.
 • Du kan nu automatiskt ange en tillagd lokal lagringsenhet som standardlagringsplats för lokala säkerhetskopior.
 • Och vi har lagt till några förbättringar av livskvaliteten som bör göra det enklare för alla:
  • Tekniker kan nu välja eller välja bort alla fil-/mappundantag, vilket gör det enklare att justera backupinställningar utan att behöva välja bort dussintals alternativ.
  • Vi har förbättrat skannings- och uppladdningshastigheterna för säkerhetskopiering av filer och mappar, lagt till ett enhetsantal och alfabetiserat säkerhetskopieringsenheter.
  • Vi har lagt till direktlänkar till NinjaOne Dojo-artiklar från fel för att hjälpa till att ge snabba lösningar på specifika problem, och fler länkar läggs till hela tiden.

Några andra viktiga funktioner som sparar tid och ger större flexibilitet är t.ex:

 • I NinjaOne är anpassade enhetsgrupper nu delbara, vilket förenklar installationen och anpassningen för alla kunder. När tekniker skapar eller redigerar en enhetsgrupp kan de dela åtkomst till visning, uppdatering eller fullständig kontroll med andra användare, vilket eliminerar behovet av överflödiga anpassade grupper.
 • Organisationer kan nu redigeras i bulk, vilket gör att inställningar för fjärråtkomstleverantörer kan konfigureras för flera organisationer. En sekundär konfiguration kan implementeras för att välja vilka typer av enheter som kan använda fjärråtkomstverktyget (Windows-arbetsstation, Windows-server eller Mac) och om slutanvändarens bekräftelse krävs för anslutning. Det finns även en överordnad inställning för noder som styr om enheter kan läggas till automatiskt, läggas till manuellt eller avvisas till organisationer.

Detaljer om alla dessa nya funktioner finns, som alltid, i produktdokumentationen för NinjaOne Dojo.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Orange Cyberdefense presenterar stolt Peter Larsson som Chief Technology Officer

Nästa inlägg

Ökad frekvens av nätfiskeattacker med användning av QR-koder

Läs nästa
sv_SESvenska