Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Tietoevry Sweden

Ransomware-attack påverkar Tietoevrys tjänster för vissa kunder i Sverige

Ett av Tietoevrys flera datacenter i Sverige utsattes under natten mellan den 19 och 20 januari för en ransomware-attack. Även om den övergripande återställningsarbetet har inletts påverkas fortfarande tjänsterna för de kunder som drabbats till följd av detta.

Attacken var begränsad till en del av ett av det berörda datacentret, vilket påverkar Tietoevrys tjänster till några av bolagets kunder i Sverige. Tietoevry isolerade omedelbart den påverkade plattformen, och ransomware-attacken har inte påverkat andra delar av företagets infrastruktur. Tietoevry har vidtagit åtgärder på högsta nivå för att undersöka, mildra och lösa situationen. Ett team av experter arbetar på flera spår parallellt och dygnet runt. Vi har meddelat de kunderna som är direkt berörda av detta och vi är i dialog med dem för uppdateringar om läget.

Tietoevry Ransomware attack
Tietoevry

– Vi beklagar de problem som denna skadliga attack orsakar för våra kunder och alla som påverkats som en följd av detta. Vi har avsatt alla nödvändiga resurser för att ta hantera detta på bästa möjliga sätt. Vi för en aktiv dialog med våra kunder som är direkt berörda, säger Venke Bordal, Head of Market Sweden, Tietoevry Tech Services.

– I dagsläget kan vi inte säga hur lång tid det kommer att ta för att återställa systemen, men vi är fullt fokuserade på att lösa detta så snart det är tekniskt möjligt. Säkerheten och kontinuiteten i våra tjänster är av högsta prioritet för oss, och vi tar denna situation på största allvar. Händelsen utreds av både interna och externa specialister, och eftersom en ransomware-attack är en allvarlig brottslig handling har den också polisanmälts. Tietoevry är i högsta beredskap och följer situationen kontinuerligt, säger Venke Bordal.

Tietoevry följer en beprövad metodik för att återställa infrastruktur och tjänster. Arbetet utförs i en planerad sekvens för att säkerställa korrekt hantering av kunddata. Tidsplanen kan variera något beroende på kunden, de aktuella lösningarna och behoven av att återställa data. Detta arbete utförs i nära samarbete med de berörda kunderna.

För mer information:
Tietoevry Communications, news@tietoevry.com, +358 40 5704072

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Sigma Technology och GO Nordic går samman för att hjälpa Karlskronas företag med kompetensförsörjning- och bevaring

Nästa inlägg

Betydande talare för samhällsutvecklingen till Stockholm

Läs nästa
sv_SESvenska