Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Orange Cyberdefense starker sina ambitioner i Europa nar SCRT och Telsys blir Orange Cyberdefense i Schweiz

Orange Cyberdefense stärker sina ambitioner i Europa när SCRT och Telsys blir Orange Cyberdefense i Schweiz

De schweiziska företagen SCRT och Telsys, som förvärvades av Orange Cyberdefense 2022 och byter namn till Orange Cyberdefense Switzerland.Förändringen stärker Orange Cyberdefense ambition att bli marknadsledande inom cybersäkerhet i Schweiz (+20% under första halvåret 2023) och i större utsträckning i Europa senast 2027.


I synnerhet kommer det att dra nytta av den kombinerade expertisen hos SCRT (etisk hackning, incidenthantering, managerade tjänster och rådgivning), Telsys (infrastruktur, nätverk, datacenter och moln etc.) och Orange Cyberdefense (24×7 operativ kapacitet, managerade tjänster och global kunskap om hotet)

Orange Cyberdefense, en av Europas ledande leverantörer av cybersäkerhetstjänster, påskyndar utbyggnaden av sin cybersäkerhetsverksamhet i Schweiz efter förvärvet av SCRT och Telsys i november förra året. Dessa två systerföretag, som har sitt huvudkontor i Morges (VD) och cirka 100 experter inom cybersäkerhet och relaterade tjänster baserade i Morges, Genève, Bern och Zürich, har idag bytt namn till Orange Cyberdefense.

Orange Cyberdefense har hittills förvärvat och integrerat fyra nya företag inom loppet av fyra år, vilket stärker ambitionen att bli den ledande aktören i Europa senast 2027. På en marknad som växte med nio procent i Europa avslutade organisationen sitt senaste räkenskapsår med en tillväxt på procent i alla sina verksamheter världen över, för att nå en försäljning på 977 miljoner euro. Mer generellt har intäkterna femdubblats under de senaste åtta åren.

csm Acquisition announcement af93d2d30f

Schweiz, Europas 7:e största cybermarknad

Integrationen av båda företagen under varumärket Orange Cyberdefense kommer att göra det möjligt att dra full nytta av de allt viktigare komplementariteterna mellan moln- och cybersäkerhetsexpertis. I Schweiz kommer Orange Cyberdefense att utöka sin portfölj av säkra molnerbjudanden genom att ge kunderna omfattande stöd till företag och offentliga myndigheter och stärka sin kompetens inom säkerhetskopiering och återställning. Omvänt kommer kunderna att dra nytta av en säkerhetsnivå som är utformad enligt de högsta marknadsstandarderna, med tjänster och kunskap om hotbilden som stärks av Orange Cyberdefense erfarenhet och internationella närvaro.

Dessa erbjudanden riktar sig till alla företag och myndigheter i de fransk- och tysktalande regionerna i Schweiz, med särskilt fokus på sektorn för finansiella tjänster, som har sett en 11-procentig ökning av cyberutpressning över hela världen i år.

Tack vare synergier med Orange Business kommer Orange Cyberdefense Switzerland att kunna stödja multinationella företag och internationella organisationer i alla delar av världen. Resultaten av denna nya organisation syns redan, med en tillväxt på nästan 20 procent inom cybersäkerhetsaktiviteter under det första halvåret, med intäkter på 25 miljoner schweiziska franc (CHF) på den schweiziska marknaden.

Orange Cyberdefense rekryteringspolicy, som syftar till att bygga den största cybercommunityn i Europa, kommer också att gradvis införas i Schweiz för att stärka teamens kapacitet att möta kundernas många och växande behov.

“På en cybersäkerhetsmarknad som genomgår en period av koncentration är vår ambition att expandera internationellt för att bli ledande i Europa senast 2027. Jag är därför mycket glad över att välkomna SCRT- och Telsys-teamen under varumärket Orange Cyberdefense, vars värderingar av excellens, närhet, etik och förtroende vi delar. Tillsammans har Orange Cyberdefense nu det största teamet för etisk hackning i Europa, med mer än 220 experter. Det här är en mängd talanger som samlar sin expertis för att göra den digitala världen säkrare”, förklarar Hugues Foulon, VD för Orange Cyberdefense.

“Integrationen av SCRT och Telsys av Orange Cyberdefense, en europeisk ledare inom cybersäkerhet, är en ny milstolpe i vårt företags historia, som jag är stolt över. Vi tar tillfället i akt att genom våra gemensamma värderingar utöka vår kapacitet att förebygga, upptäcka och analysera hot för att bättre kunna motverka dem, och att stärka våra cyber– och infrastrukturtjänster samtidigt som vi utvecklar våra aktiviteter och tjänster i hela Schweiz”, betonar Nicolas Lutz, VD för Orange Cyberdefense Schweiz sedan januari 2023.

  • Nicolas Lutz har varit vd för Orange Cyberdefense i Schweiz sedan den 1 januari 2023
  • År 2004 började han på innehållssäkerhetsföretaget Trendmicro och blev chef för Rhône-Alpes och Provence-Alpes-Côte d’Azur, därefter chef för fransktalande Schweiz och Afrika
  • År 2010 började han på Bluecoat som försäljningschef för Ile-de-France och chef för det fransktalande området i Afrika
  • År 2012 fortsatte han sin karriär hos Telsys, ett integrationsföretag i fransktalande Schweiz, som kommersiell direktör innan han några månader senare blev majoritetsaktieägare. I syfte att utveckla och växa verksamheten sålde han Telsys till SCRT, ett ledande företag inom pentest och cybersäkerhet. Sedan Orange Cyberdefense tog över har han varit VD för båda strukturerna.
Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

ShareWithCare: Telekom ökar medvetenheten om ansvarsfull användning av barns foton på Internet

Nästa inlägg

Cyberbrottslingar anpassar inkorgsregler för att förbli osynliga och förflytta data

Läs nästa
sv_SESvenska