Teknik, cybersäkerhet och företagsnyheter.

Har du frågor eller funderingar inom IT-Branschen? Kontakta vårt dedikerade expertteam genom sociala medier eller e-post för snabb och personlig hjälp. Om du är intresserad av reklammöjligheter, tveka inte att informera oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

check point pr 24 thumbnail

Check Point Software lanserar Infinity AI Copilot och nytt partnerprogram

Check Point Software Technologies har presenterat Infinity AI Copilot, dess första generationens AI-drivna cybersäkerhetslösning.

Det här verktyget är utformat för att ta itu med den globala bristen på cybersäkerhetsutövare genom att förbättra effektiviteten och effektiviteten hos säkerhetsteam genom intelligent Generativ AI-automatisering och support.

Bemyndiga säkerhetsteam med AI

När cyberthoten fortsätter att eskalera, med attacker mot ransomware som ökade med 90 % 2023, har behovet av avancerade lösningar blivit mer kritiskt.

Eyal Manor, VP of Product Management på Check Point Software Technologies, sa: “Med Infinity AI Copilot inleder vi en ny era av cybersäkerhet där samarbete mellan människa och maskin står i centrum.”

Infinity AI Copilot, utbildad på 30 år av cybersäkerhetsintelligens, syftar till att automatisera komplexa säkerhetsuppgifter och erbjuda proaktiva lösningar på hot, så att säkerhetsteam kan koncentrera sig på strategisk innovation.

Det här verktyget integreras sömlöst över Check Point Infinity-plattformen, vilket säkerställer en enhetlig säkerhetsupplevelse från slutpunkt till moln.

CPX APAC 2024 Eyal Manor VP of Product Management at Check Point Software Technologies briefs about first generation Infinity AI Copilot
Eyal Manor, VP of Product Management på Check Point Software Technologies.

Ta itu med cybersäkerhetsutmaningar och talangbrist

Lanseringen av Infinity AI Copilot kommer vid en tidpunkt då branschen brottas med en brist på skickliga cybersäkerhetsproffs .

Frank Dickson, Group Vice President på IDC, sa: “Att utnyttja AI för att skapa bättre säkerhetsresultat är av högsta vikt för CISO:er, eftersom de tar itu med både det växande hotlandskapet och bristen på talang inom cybersäkerhet. När de väljer en AI-driven cybersäkerhetslösning letar CISO efter avkastning på investeringen genom ökad produktivitet och bättre effektivitet.”

Infinity AI Copilot är för närvarande tillgänglig i förhandsvisning, med en fullständig lansering förväntas under andra kvartalet 2024. Framtida utveckling inkluderar proaktiv assistans och autonoma policyhanteringsfunktioner.

Check Point avslöjar partnerprogram

Utöver Infinity AI Copilot har Check Point Software tillkännagett ett nytt partnerprogram för att stärka partnerkapaciteten och stödja industritillväxt.

Francisco Criado, Check Points VP för Global Partner Ecosystem Organization, sa: “”I ljuset av det nuvarande klimatet och den ökande frekvensen av cyberhot, lanserar vi ett nytt partnerprogram för att hjälpa våra partners att påskynda sina ansträngningar för att tillhandahålla den bästa cybersäkerheten.”

Detta program är utformat för att förbättra partnerprestanda, effektivisera verksamheten och göra det möjligt för partners att utnyttja Check Points omfattande säkerhetslösningar mer effektivt.

“Check Point har helt förändrat sitt partnerprogram, vilket signalerar en betydande förändring i synsätt. Strukturen i programmet gör det möjligt för oss att utveckla starkare kompetenser och leverera mer värde till våra kunder”, säger Kin Mitra, VD och koncernchef på Mission Critical Systems.

Det förbättrade partnerprogrammet är strategiskt anpassat till Check Points end-to-end AI-drivna, molnlevererade säkerhetsplattform, vilket gör det möjligt för partners att ta itu med ett brett spektrum av cybersäkerhetsutmaningar och möjligheter.

Molly Rouch, VD och medgrundare av Six Degrees Consulting sa: “Programmets fokus på specialisering och certifiering överensstämmer med vårt åtagande att tillhandahålla säkerhetstjänster i toppklass, vilket säkerställer att våra kunder får bästa möjliga skydd mot potentiella hot.”

Enligt Canalys har utgifterna för cybersäkerhet nyligen nått 14,9 miljarder pund (19 miljarder dollar), vilket återspeglar det ökande behovet av samarbetande säkerhetslösningar.

“Den strömlinjeformade processen och det transparenta beslutsfattandet förkortar vår försäljningscykel, vilket ger snabba kundbeslut”, säger Jörg Posewang, VD på NetUSE.

I takt med att tekniken utvecklas, gör även cyberhot det. Organisationer vänder sig alltmer till kanalen för vägledning om sina cybersäkerhetslösningar, såväl som för regelverk och för att bygga cyberresiliens.

Kanalpartners är väl positionerade för att effektivt kommunicera värdet av cybersäkerhetslösningar, samtidigt som de tar itu med specifika behov och problem gällande befintliga och framtida hot.

Han Juat Hoon, Chief Operating Officer på M.TECH Products Pte Ltd, sa: “Detta uppdaterade partnerprogram introducerar innovativa aspekter, särskilt Private Early Availability Program, som ger våra uppskattade affärspartners och interna team tidig tillgång till kommande releaser, på- platsstöd och möjligheten att påverka cybersäkerhetsprodukter, vilket hjälper oss att ligga före i det dynamiska cybersäkerhetslandskapet.

Dela den här artikeln
Delbar URL
Föregående inlägg

Sigma Industry Development satsar på expansion och tillsätter två nya chefer

Nästa inlägg

Dynatrace och Lloyds Banking Group samarbetar för att minska koldioxidutsläpp från IT-miljöer

Läs nästa
sv_SESvenska